Tag: 普陀名凤黑玫瑰

  • Double House / Langarita Navarro Arquitectos

    first_img 2009 Photographs:  Luis Diaz DiazText description provided by the architects. Moving their home to the outer limits of a small town in the province of Zaragoza is the wish of a newly married couple about to retire. Embodied in their decision lies the conviction that it is possible to both undergo a radical change and still enjoy the comforts of their previous life. To explore this dual situation a project has been designed which attempts to evade its usual position as a solution at the end of a process and to take positions as starting point or state previous to the development. Save this picture!© Luis Diaz DiazRecommended ProductsPorcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles – 20MMWoodParklex International S.L.Wood cladding – Wet InternalPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural Solutions3D Facade PanelIt is generally accepted that the difference between the rural and the urban worlds has to do with the proximity to certain centres and to the specific ways of life derived from them. Descriptions linked to constructions (in their broadest sense) which display spaces, rhythms and rituals between people and their surroundings. With this project, our aim was to evaluate, starting with the home, which housing conditions and expectations of life could mobilise each of these forms by contrasting them with the experiences and wishes of the clients. The conversations led to a duality of interests: on the one hand those regarding manageability, ways of use, organisation and representation associated to those of a conventional urban flat; and on the other hand, the search for an uninhibited, light-hearted and active life, linked to the outdoors and a move to a softened “wild life”. Save this picture!© Luis Diaz DiazThe plot, with a gentle, northward slope overlooking a wide, cultivated valley, is within the boundaries of the mountain town of Algairén, devoted mainly to the production of wine and oil. The land is part of an olive grove, annexed to the perimeter of the village. The house is positioned on the north side along the length of the developable limit in order to gain a small garden and a vegetable patch to the south and have privacy from the street. The project has been developed using two parallel houses, elevated a storey above ground level to enjoy views of the valley and the olive trees. The first is a rectangular structure, conventional in construction with a narrow section, inheritor of the ideas of the modern movement where the nuclei of kitchen and bathroom areas separated the various living spaces thus always ensuring independence, dual orientation and cross ventilation. Leaving the windows behind on the southern façade (as would an adolescent Gerald Durrel in search of adventure), the second home can be reached: an irregular geometric platform covered by a structural wooden shutter which folds to create different, unplanned areas connected directly to the bathrooms and kitchen self-contained functionality. Save this picture!© Luis Diaz DiazThe two structures achieve specific characteristics and are geared to use and optimise the house’s resources. The inside of the house is extended on the ground floor to resolve the programme’s requirements. The central nucleus which gives access to the upper floors separates two areas, of non-referential character, serves as a garage and party area. The exterior of the house is covered by a wooden frame with deciduous climbing plants that ensure intimacy from the street while at the same time stopping the house getting hot in the summer and guarantees, along with the planted roof, one of the foundations of the project: the avoidance of mechanical HVAC systems and savings in energy resources. Save this picture!© Luis Diaz DiazThe double house avoids blurring the limits between both desired ways of life or finding a single equal space. On the contrary, the project, with its duality, offers a coexistence of two differentiated house designs encouraging a state of permanent transition.Project gallerySee allShow lessGoogle Earth Pro 5.2ArticlesAPAP Open School / LOT-EKArticles Share Save this picture!© Luis Diaz Diaz+ 16 Share Architects: Langarita Navarro Arquitectos Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Almonacid de la Sierra, Spain “COPY” Photographs Projects Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/64369/double-house-langarita-navarro-arquitectos Clipboardcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/64369/double-house-langarita-navarro-arquitectos Clipboard ArchDaily Spain Double House / Langarita Navarro Arquitectos “COPY” Double House / Langarita Navarro ArquitectosSave this projectSaveDouble House / Langarita Navarro Arquitectos Year:  CopyAbout this officeLangarita Navarro ArquitectosOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesAlmonacid de la SierraSpainPublished on June 16, 2010Cite: “Double House / Langarita Navarro Arquitectos” 16 Jun 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

  • Vattenfall reports lower Q2 wind figures, announces resignation of CEO

    first_imgLooking at the first six months of the year, net sales and underlying operating profit for the wind energy unit increased as a result of new capacity and higher production from strong winds early in the year. The new capacity that contributed to higher first half figures is mainly attributed to the Horns Rev 3 offshore wind farm in Denmark. The H1 results were also partly offset by lower electricity prices. Hall, who has held the position for the past six years, will resign no later than 31 January 2021. On the same day it reported its financial results, Vattenfall also announced its President and CEO Magnus Hall decided to leave the company. Vattenfall’s results for the second quarter of the year show a decrease in net sales and underlying operating profit of its wind business, compered to the same period in 2019. “The Board will now start the recruitment process for a new President and CEO with the goal to make a smooth succession. Vattenfall’s existing strategy and financial targets remain unchanged”, said Lars G Nordström, Vattenfall’s Chairman of the Board of Directors. Vattenfall’s wind unit had a net sales of SEK 2.2 billion (approximaterly EUR 215 million) in Q2, while in the same period last year this stood at SEK 2.76 billion (approx. EUR 270 million). Second quarter’s underlying operating profit was SEK -144 million (approx. EUR -14 million); in Q2 2019 it was SEK 365 million (apprpx. EUR 35 million). The company posted the Q2 results on 21 July, stating that the decrease is due to lower wind speeds, lower electricity prices and lower availability, mainly in offshore wind. last_img read more